Учебна тетрадка по Човекът и природата за 6. клас – Лени Николова, Максим Максимов, Мира Славова, Огнян Димитров, Свобода Бенева

Учебна тетрадка по Човекът и природата за 6. клас

Учебната тетрадка е помагало към учебника по „Човекът и природата“ за 6. клас от същите автори. Към всеки урок за нови знания от учебника е разработена по една страница със задачи в тетрадката. Задачите са тясно свързани с изучаваното учебно съдържание.
Част от тях са експериментални. Пригодени са за самостоятелно изпълнение от учениците в домашни условия с подръчни материали. Отделни задачи съдържат в подходяща форма допълнителен учебен материал, чрез който се разширяват знанията.
Този тип задачи развиват и умението на ученика да работи с текстове: той прочита кратък текст, извлича необходимата информация от него и отговаря на въпроси или попълва пропуснати думи в изречения. Много от задачите съдържат елемент на игра – решаване на кръстословица и други. Включени са и тестове, съставени от задачи с избор на отговор.

Учебният комплект по човекът и природата за 6. клас съдържа:
учебник
учебна тетрадка
книга за учителя

Настоящото издание е одобрено от МОН и е съвместимо с учебната програма за 2013/2014 г.

Автор: Лени Николова; Максим Максимов; Мира Славова; Огнян Димитров; Свобода Бенева Категория: 6-ти клас; Учебни тетрадки; Човекът и природата
Издател: Булвест 2000
Брой страници: 64 Език: Български
Тегло: 0.161 кг. Баркод: 9789541805251
ISBN: 9789541805251