Валкирия и новият световен ред – Сергей Алексеев


Полковник Арчеладзе повежда непримирима борба с „легионерите на смъртта”, а Александър Русинов – Мамута, търси пътищата към древните материални и духовни съкровища. Самата Валкирия спуска над тях предпазния си кръг.

На пръв поглед обикновената планина Сатва на Балканите е отбелязана от миротворците на ООН като секретна зона 0019. По склоновете на планината стават чудеса: американски морски пехотинци – здрави момчета, калени в не едно сражение, виждат ангели, захвърлят оръжието и се спускат да берат цветя. Към планината Сатва води пътят на полковник Арчеладзе, бившия шеф на специалния отдел на Министерството на държавната сигурност, който заедно с момчетата си обявява лична война на висшестоящите си началници и на международната конспиративна организация, която дирижира политиката по света с цел постигане на нов световен ред…

Ще успее ли Арчеладзе да опази свещената планина Сатва, на която, според легендите, бил живял някога Христос? Коя всъщност е Капитолина? Ще посмее ли Русинов да разгърне Книгата на бъдещето? Каква ще е съдбата на американския подполковник от мироопазващите сили на ООН на Балканите Джейсън Дениз? Къде се намира село Святки?…

На тези и на още много други въпроси ще получи отговор читателят във “Валкирия и новият световен ред”. Или пък ще се сдобие с нови, преди да разгърне книгата.

Нов роман от култовата руска серия „Съкровищата на Валкирия”, в която са залегнали малко популярни научни факти, езотерично познание и неизследвани досега загадки от древната и съвременната история.

Боравейки със средствата на трилъра, екшъна и фентъзито, Сергей Алексеев изгражда дълбоко философско произведение за същността и съдбата на съвременната човешка цивилизация, забравила изконните си духовни корени. Духовните послания на Алексеев достигат до много читатели, жадни за езотеричното познание, което може да обясни случващото се в собствения им живот и в развитието на обществото, в което живеят.

Сергей Алексеев е роден на 20 януари 1952 г. в Томска област. До началото на писателската си кариера е упражнявал различни професии – геолог, историк, учен, следовател криминалист, журналист. Започнал да пише художествени произведения, той печели литературни награди и обичта на милиони читатели, някои от книгите му са екранизирани.

Романът му „Съкровищата на Валкирия” от години заема трайно място в топлистите на руските бестселъри. Още с излизането си разбунва духовете с оригиналните си идеи относно арийските корени на древните славяни и за кратко време се превръща в култов роман. Под натиска на читателите авторът написва още четири романа в серията.


Автор Сергей Алексеев
Издателство Персей
ISBN 9789548308106
Година на издаване 2009
Корица Мека корица
Страници 448