Да подарим цветя – Габриела де Лука

„Да подарим цветя“ е първата авторска книга на Габриела де Лука, посветена на изящното, но позабравено днес изкуство да общуваме чрез езика на цветята, в която по очарователно ненатрапчив начин тя убеждава читателя, че „цветята са незаменимм подарък за всеки и най-добрият начин да накараме някого да се почувства обичан и ценен“.

„Да подарим цветя“ е подходящ подарък за всички, защото всички подаряваме цветя, а и на всички ни подаряват цветя. Тя не е свързана с отглеждането на цветя, а с посланията, които те излъчват. В нея става дума за 65 на брой най-често подарявани цветя с техните изображения и послания, за езика на цветята, разцъфтял през Викторианската епоха и благодарение на който цветята се превръщат в куриери на любовта, за значението на цветовете при цветята, които също имат своя символика, за това на кого какви цветя и при какви поводи да подарим, за размера на букета и броя на стръковете в него, кога и как да го поднесем, но и как да го приемем…

Дори да не повярваме във всичко написано, със сигурност ще ни бъде приятно да научим, че цветята в дома или офиса ни ще донесат положителна промяна и ще ни помогнат да се чувстваме по-комфортно, да станем по-добри, може би и по-щастливи, а бизнесът ни – по-успешен. Нека им се радваме и се грижим за тях – така ще им дадем възможност да сбъднат своето послание.

А и защо всъщност да не повярваме, та нали вярата е половината от успеха?!

♦ ♦ ♦

Родена и израснала в София, Габриела де Лука от дете обича цветята. Тя и до днес им се възхищава и ги отглежда с любов, наследена от майчиния и род. Прадядо и Карл Бец идва в България по покана на княз Александър Батенберг като дворцов градинар. Той е създателят на първата овощна градина в София с павилиони за цветя, наречена "Княжеска градина".

Друга голяма любов на Габриела де Лука е музиката. На пет години започва да свири на пиано, а след гимназията завършва Българската държавна консерватория (днес Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров) със специалност пиано и музикална педагогика. Години наред участва в музикално-поетични рецитали и учи децата да свирят на пиано и да обичат музиката. Любовта и към словото е не по-малко силна. Проговорила едновременно италиански и немски (с баща италианец и майка германка), тя превежда книги и от двата езика: „Тайната на съня“ от Александер Борбели, „Хатха-йога или изкуството да бъдем здрави“ от Йоги Рамачарака, „Жените и терапията на д-р Бах с цветовете на растенията“, „Здрави и щастливи деца чрез терапията на д-р Бах с цветовете на растенията“ от Барбара Мацарела и др.

 • Корица:Мека
 • Брой страници:120
 • Общи:От български автор
 • Година:2017
 • Издание:Илюстровано
 • Илюстрации:Цветни
 • Баркод:9789540742588
 • ISBN:9789540742588
 • Жанрове:Градина, Хобита
 • Размер на продукта:140/210
 • Тегло:249 g