Знаме на честта – Джак Уайт

Знаме на честта

От автора на “Рицари на черното и бялото”

Пустинни битки, предателства, страсти, политика и любов. Най-доброто от Джак Уайт!

През 1187 година един от малкото оцелели от битката при Хатин млад шотландски рицар тамплиер на име Александър Синклер успява да избяга в пустинята въпреки раните си. Научава за екзекутирането на оцелелите след боя тамплиери и скрива принадлежността си към техния орден. Синклер всъщност принадлежи на вътрешния кръг на ордена, член е на Братството на Сион – тайно съобщество в друго тайно съобщество, неизвестно на редовите рицари и оръженосци от Ордена на тамплиерите.
Две години след битката при Хатин сир Анри Сен Клер е посетен през нощта от своя сеньор Ричард Лъвското сърце. Кралят събира войска за освобождаването на светите земи от властта на Саладин и сарацините му и иска сир Анри – първият му и любим учител – да го придружи като главен оръжейник на армията…

“Уайт, майстор в рисуването на епични платна, увлича читателя с история, умело съчетаваща историческа драма и страхотни приключения.”
Буклист

Уникален поглед към рицарите тамплиери. Уайт е създал редица завладяващо сложни образи в толкова реалистична историческа обстановка, че читателите почти усещат топлите ветрове на Светите земи в лицето си.

Автор: Джак Уайт Брой страници: 560
Категория: Художествена литература; Исторически романи Език: Български
Тегло: 0.440 кг.
Издател: Бард Баркод: 9789546550286
Дата на издаване: 22.06.2009 ISBN: 9546550286