Златото на Кортес – Пол Кристофър

Златото на Кортес

Една тайна от времето на Испанската инквизиция! Докато издирва испански галеон в Карибите, археоложката Фин Райън и нейният партньор лорд Били Пилгрим откриват доказателства за изгубен ацтекски ръкопис. Носят се слухове, че безценната творба, създадена от Ернан Кортес, завоевателя, обвинен в ерес, разкрива тайната за местоположението на изгубения Златен град. Фин и Били скоро осъзнават, че не сами в своето търсене. По същата следа върви и шефът на страховита религиозна група, готова да убива, за да се добере първа до ръкописа, както и милиардер социопат, който има свои собствени тъмни причини да желае да го притежава. Докато се опитват да намерят ръкописа и същевременно да останат живи, Фин и били попадат на една още по-голяма и много по-взривоопасна тайна. Тя ще ги отведе от джунглите на Юкатан до пустинята Сонора, където залозите са на живот и смърт, а играта едва започва…
поредица „Фин Райън“: 1. Бележникът на Микеланджело, Michelangelo’s Notebook (2005) 2. Евангелието на Луцифер, The Lucifer Gospel (2006) 3. Призракът на Рембранд, Rembrandt’s Ghost (2007) 4. Златото на Кортес, The Aztec Heresy (2008)

Кристофър Хайд е канадски писател на бестселъри в жанра политически и исторически трилър, научна фантастика и хорър. Пише и под псевдонимите Пол Кристофър, А. Дж. Холт и съвместния псевдоним с брат си – Николас Чейс. Кристофър Хайд е роден на 26 май 1949 г. в Отава, Канада. Работил е като анализатор на пазара, редактор, телевизионен журналист, занимаващ се с въпроси, свързани с модерните технологии, изследване и защита на околната среда. От 1975 г. Кристофър Хайд се посвещава на писателската си кариера. Първият му политически трилър „The Wave“ (Вълната) на тема тероризъм е публикуван през 1979 г. и става бестселър. През 2005 г. е издаден първият му исторически трилър „Бележникът на Микеланджело“ от поредицата „Фин Райън“ под псевдонима Пол Кристофър. Той става международен бестселър и прави писателя световно известен.

Автор: Пол Кристофър Брой страници: 240
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри; Приключенски романи Език: Български
Тегло: 0.270 кг.
Издател: Бард Баркод: 9789546551214
Дата на издаване: 25.05.2010 ISBN: 9789546551