"Животът е сън" и други пиеси – Педро Калдерон де ла Барка


ПОРЕДИЦАТА на издателство "Панорама" Световна драматургия предлага този път на своите читатели четири пиеси на Педро Калдерон де ла Барка: "Лекар на своята чест", "Непреклонният принц", "Невидимата дама" и "Животът е сън".
Животът е сън, казва принц Сехисмундо в емблематичния монолог от пиесата и продължава: а сънищата сънища са. Така по странен начин обръща представата, че сънят е част от живота. И животът става част от съня. животът става реален като съня и остава нереален като съня, животът минава неусетно като съня, а сънят е и въжделението, и ужасът, и красотата, и интуицията. В "Животът е сън" по-категорично от всякога Калдерон търси отговор на терзаещите го философски въпроси.
Наред с прекрасните произведения на литературата и големите автори "Панорама" – като издателство на Съюза на преводачите в България, неизменно поставя в центъра на изданията си и фигурата на преводача. Томът с пиеси на Педро Калдерон де ла Барка е в превод на Стоян Бакърджиев – един от най-добрите ни преводачи, който неуморно ден след ден дълбаеше с финото длето на българския език в огромния масив на чуждото изящно слово.

Автор Педро Калдерон де ла Барка
Издателство Панорама
ISBN 9789549655360
Година на издаване 2010
Корица Твърда корица
Страници 576