Жени под влияние – Мари-Франс Иригоайен

Жени под влияние

Най-опасното насилие не е онова, което се вижда… Да разбереш подбудите за психическия тормоз означава да се освободиш от него.

Всяка година във Франция една от десет жени става жертва на насилие в семейството си, а на петнайсет дни три жени умират вследствие на такова насилие. Физическият тормоз в брачната двойка не започва изведнъж. Доста преди ударите наблюдаваме ескалация на агресивното поведение и опити за сплашване. Най-опасното насилие не е онова, което се вижда. Жените не си тръгват, защото са хванати в капан, изпаднали са под влиянието на партньора си. Осмислянето на това влияние води до освобождаване от него. С помощта на множество примери Мари-Франс Иригоайен прави анализ на механизмите на насилието при двойките, тъй като то трябва да се осъзнае, преди да му се противодейства. Полезна и практична книга, която помага за по-навременната намеса, от самото начало, още при първите признаци на психологическото и много преди появата на физическото насилие.

Мари-Франс Иригоайен е известен съвременен психиатър, психоаналитик и семеен психотерапевт. Родена е във Франция през 1949 г. Има докторска степен по медицина, професионалните й интереси са насочени към механизмите на агресивното поведение, психическия и физическия тормоз. През 2001 г. „Колибри“ издаде „Моралният тормоз. Перверзното насилие в ежедневието“, която беше преведена на 24 езика.

Автор: Мари-Франс Иригоайен Брой страници: 224
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.245 кг.
Издател: Колибри Баркод: 9789545299629
Дата на издаване: 13.02.2012 ISBN: 9789545299629