Защо мъжете не могат да вършат две неща едновременно, а жените да спрат да говорят – -20%


Мъжете и жените са различни. Не по-добри или по-лоши, просто са различни. Като че ли единствената прилика между тях е, че принадлежат към един и същ биологичен вид. Те живеят в различни светове, с различни ценности и по съвсем различни правила. Всички го знаят, но малцина го признават и най-малко от всички – мъжете. Погледнете доказателствата:
около 50 % от браковете на Запад завършват с развод и повечето сериозни връзки не прерастват в дълготрайни. Мъже и жени от всички култури, вероизповедания и раси непрекъснато спорят заради мнението, поведението, позициите и вярванията на партньора си.
Когато мъжът влезе в тоалетната, той обикновено го прави по една-единствена причина. Жените използват тоалетната като обществено място и зала за терапия. Две съвсем непознати жени могат да влязат в тоалетната, а на излизане вече да са първи приятелки. Но всеки би изпитал подозрения, ако чуе мъж да се провикне:
– Ей, Франк, аз отивам до тоалетната. Ще дойдеш ли с мен?
Мъжете държат под контрол дистанционното на телевизора и щракат каналите; жените нямат нищо против да гледат рекламите. Когато са под напрежение, мъжете пият алкохол и нападат други държави; жените се тъпчат с шоколад и ходят на пазар.
Според жените мъжете са безчувствени и безхаберни, не слушат, не говорят, не ги даряват с достатъчно любов, не се ангажират със сериозни връзки, предпочитат да правят секс, а не любов, винаги оставят капака на тоалетната чиния вдигнат…
Автор Барбара Пийз
Издателство СИЕЛА
ISBN 9546496936
Година на издаване 2004
Корица Меки корици
Страници 128
Език Български