Защо Бог се смее? – Дипак Чопра

Защо Бог се смее?

„Защо Бог се смее?“ е дълбока и в същото време весела притча за връзката между духовното съзнание, оптимизма и хумора. Тя разказва историята на преуспелия комедиант Мики Фелоус и неговия духовен водач Франциско, който му помага да изследва как да преодолее страха, егоцентризма и пристрастяването (трите основни препятствия пред радостта). Той открива начин да се изпълни с повече оптимизъм. В края на книгата се описва как човек може да преодолее тези три препятствия в собствения си живот, за да отвори вратата към истинската радост и щастие. Историята на Мики ни предлага да осъзнаем поне десет причини да сме оптимисти – дори и в свят, пълен с предизвикателства.
Пълна с хумор и практични съвети, „Защо Бог се смее?“ ни показва, че винаги има основания да сме благодарни, че препятствията са просто скрити възможности, както и че всяка възможност носи обещание за изобилие.

Дипак Чопра извежда милиони хора на пътя на духовността. Той е автор на повече от 50 книги, преведени на над 35 езика, като много от творбите му фигурират в листите с бестселъри на в. „Ню Йорк Таймс“. Сред книгите му се открояват „Квантово лечение: Изследване на границите на медицината“, „Как да познаем Бога“, „Съвършеното здраве“, „Сила, свобода и благодат“ и др.
Автор е и на повече от 100 аудио- и видеокасети и няколко телевизионни сериала. Провежда курсове и чете лекции по целия свят. В своята радиопрограма, излъчвана всяка седмица, д-р Чопра фокусира вниманието върху теми като успеха, любовта, сексуалността и партньорството, здравето и духовността. През 1999 г. сп. „Тайм“ обявява Дипак Чопра за един от стоте най-известни представители на ХХ век, описвайки го като „поет – пророк на алтернативната медицина“. Д-р Чопра е основател и президент на Алианса за ново човечество. От десетилетия той е високо ценен автор, книгите му са били във всички списъци на бестселъри в Америка и от тях са продадени милиони екземпляри.

Автор: Дипак Чопра Език: Български
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Тегло: 0.200 кг.
Баркод: 9789544745431
Издател: Кибеа ISBN: 9544745432
Брой страници: 175