Законът на Колизея – Даниел Левин

Законът на Колизея

Джонатан Маркъс, амбициозен млад археолог, специализира в Американската академия в Рим, когато при незаконни разкопки загива негов приятел. Джонатан напуска Рим, изоставя археологията и започва да се изявява като адвокат на бизнесмени и търговци на антики и предмети на изкуството. В техния свят на ревностно пазени тайни и сложни интриги се играе с големи залози…
Безценен исторически артефакт е откраднат от Йерусалим преди 2 000 години. Пренесен е в Рим и там следите му се губят… В търсенето му се включват хора безскрупулни и със съмнителна слава. Те залагат на погребани в миналото загадки, свързани с тълкуването на древни религиозни текстове. И поддържат напрежението, надбягвайки се с времето и със себе си по целия свят, за да открият (а може би да унищожат?) едно съкровище, което ще им позволи да пренапишат историята.

Даниел Левин е юрист, възпитаник на Харвард. Има диплома по Римска и гръцка цивилизация от университета в Мичиган. Работил е във Върховния съд на Израел и е участвал в археологически разкопки в Йерусалим.
Романът му Законът на Колизея е издаден в Австралия, Германия, Израел, Испания, Италия, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Тайван.

Автор: Даниел Левин Брой страници: 479
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри Език: Български
Тегло: 0.500 кг.
Издател: Сиела Баркод: 978954280451
Дата на издаване: 28.08.2009 ISBN: 978954280451