За теб, мили роде! – -83%

Книга за дарителството и дарителите, за 30-годишнината на Националния дарителски фонд “13 века България”


Тридесетата годишнина от създаването на Фонда, колкото и скромна да е като изминало време, дава достатъчно факти и основания за необходима и съдържателна равносметка.

Дай две, за да получиш двеста! – такава е простата, но велика аритметика на дарителството. Тя идва от щедростта на човешкото сърце. От потребността на хората да творят добро за общонародна полза. Цели 13 века и 30 години от 14-ия век на родината ни доказват тази истина. През тези години около 75 хиляди дарители участват с лептата си в изграждането на 250 големи национални и многобройни местни обекти на културата, просветата, науката, здравеопазването, спорта. Дарителството трябва да се подкрепя и развива всеотдайно. За да я има България и в следващите векове и хилядолетия!

„Книгата на писателя документалист Цанко Живков „За теб, мили роде!” е повествование преди всичко за духовната устойчивост на рода ни, въвела празничността във вековното му битие. Авторът възражда важни периоди от народностното ни утвърждаване, за да осветли добротворството като една от основните сили в самосъграждането ни. Възправя стълба към небето на духа с хиляди стъпала-съдби, по своя воля и за своя сметка, защитавали българската държавност и културни традиции. Цанко Живков разгръща безбрежната като време и постъпки карта на щедростта за „ползу роду”.

Автор Цанко Живков
Издателство СИЕЛА
ISBN 9789542809340
Година на издаване 2011
Корица Мека корица
Страници 12