За смисъла законите, щастието, любовта и красотата на живота – –

За смисъла законите, щастието, любовта и красотата на живота

Пътеводител от ценни мисли, които ще преобразят живота ви.

Тази книга съдържа безценни мисли от велики личности, предимно автори на книгите на ИК "Здраве и щастие", великият философ д-р Алфред Адлер, д-р Орисън Сует Марден, д-р Жул Пейо, Линда Кейц, Мел Силберман и др.
Тя разказва безценни сентенции по най-важните житейски въпроси и е предназначена да служи в ежедневието на всеки, особено на тези, които имат проблеми и се лутат в търсене на правилния път.
Тя ще ви бъде като светофар, чрез който мъдростта на вековете ще ви изведе към най-висшето духовно израстване и физическа красота, успехи и победи.
Потребностите са динамични фактор – причините, двигателите на човешката дейност, намиращи се в човешкия организъм и определящи човешките стремежи.
Най-важните потребности, генетично заложените в човека по рождение, са: потребността от смисъл и цел в живота, от общественополезна дейност, от изявяване на желанията и собствената индивидуалност; стремеж към свобода; стремеж към сигурност; физиологични потребности (сън, храна, вода и др.) и дейност по осигуряване на средства за живот; ориентировъчни потребности от адаптация и хармония с околната среда; познавателна потребност; потребност от емоционален контакт – любов, приятелство, обич, общуване; стремеж към щастие; стремеж да бъдеш пръв; стремеж към признание и чувство за важност и др.
В човека генетично са заложени и доброто, и злото. В най-важната борба за осигуряване на средства за живот, за надмощия и превъзходство, която би трябвало да бъде честна и благодарна, понякога вземат връх злото в човека и стига до чудовищни размери на егоизъм, алчност и жестокост.
В края на краищата удовлетворение и щастие получава този, който през целия си живот е съхранил доброто в себе си и го е изразявам като любов към хората и общополезна дейност за усъвършенстване на човешкото общество, с което остава да живее през вековете.
Тази книга съдържа безценни мъдрости и ръководни морални принципи, от които трябва да се ръководи човек в живота, посочва как да постъпваме, така че да съхраним доброто в себе си и да се борим срещу лошите стремежи и качества на хората.
Когато се колебаете как да постъпвате, не можете да направите избор и да вземете решение, разгърнете тази книга и тя ще ви посочи правилния път.
Препрочитайте и повтаряйте често тези безценни мисли, докато станат ръководни морални принципи във вашия живот. Спазването им ще ви гарантира щастие, хармония със себе си, със законите на човешкото общество и Космоса.

Автор: Брой страници: 96
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.120 кг.
Издател: Здраве и щастие Баркод: 9789548420594
Дата на издаване: 2013 г. ISBN: 9789548420594