За какво сте гладни? – Дийпак Чопра

За какво сте гладни?

Защо при всички това може да даде резултати. Живеем във време с подводни течения и те променят всички ни. Свидетели сме на появата на ново такова течение и това личи от вестникарските заглавия. Бивш президент, неочаквана жертва на ранна сърдечна недостатъчност, оповестява, че станал веганец. Удивително изявление и за да засвидетелства промяната, Бил Клинтън разказва на всеослушание колко добре се чувства, а и изглежда. На друг фронт, задълбочено проучване в Испания установява, че хората, които консумират богата на риба, ядки и зехтин храна от средиземноморски тип, могат да намалят риска от инфаркт с 30%. Това е най-същественото откритие в областта на диетологията от години насам. Всеки, отказал се от червеното месо, има подкрепата на официалната медицина.Новото подводно течение засяга много територии. Токсините в полуфабрикатите и консервираните храни стават все по-неприемливи. „Органичен“ се превърна в дума от нашето ежедневие. Повече хора откогато и да било стават вегетарианци и възприемат начин на живот, чиито предимства са отдавна известни.

Осъзнатостта е от ключово значение, доколкото всички сме възпитани от общоприетите условности да рушим телата си по следните начини: Да ядем несъзнателно, без да ни е грижа за съдържанието на храната. Да не контролираме апетита си. Да избираме все по-големи и по-големи порции. Да използваме храната като емоционален отдушник, за да смекчим стреса в ежедневието. Да посягаме към най-бързата храна, която ще ни засити. Всички тези пречки тръгват от едно място: от ума.

Тялото е физическо отражение на всеки избор, направен от нас през живота ни. Познанието е съществено, но поредният добър съвет няма да разреши проблема със здравословното хранене, тегло и глад. Подходът ум–тяло ще бъде полезен за вас, защото той ви налага едно-единствено нещо: да се изпълните със задоволство. Сама по себе си храната не може да ви донесе подобно удовлетворение.

Заситете • тялото със здравословна храна; • сърцето с радост, състрадание и любов; • ума с познание; • духа със спокойствие и самосъзнание. Подходите ли осъзнато, всички тези неща са възможни. Пренебрегнете ли ги, те стават все по-непостижими. Всеки изпитва потребност да се чувства в безопасност и сигурност. Всеки изпитва нужда да се чувства нахранен. Всеки изпитва нужда да се чувства обичан и ценен. Всеки изпитва нужда да чувства живота си разумен и смислен.

Автор: Дийпак Чопра Брой страници: 352
Категория: Спорт, хранене и здраве; Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.370 кг.
Издател: Бард Баркод: 9789546554796
Дата на издаване: 13.03.2015 ISBN: 9789546554796