За философията – Робърт Пол Улф

За философията

Поредицата включва световно утвърдени учебници по основните природни и хуманитарни дисциплини, а също и книги по съвременни и непознати досега у нас области на знанието.

Създадени от именити чуждестранни автори, ясни и достъпни, книгите са предназначени за студенти от висшите училища. Те ще служат и на учениците от гимназията за получаване на знания, както и на всеки културен читател, който иска да попълни празнините в образованието си.

„За философията” е учебник-въведение в това как се случва цялото разнообразие на философията в нейното хилядолетно развитие. Разгледани са биографиите и приносът на значимите имена в дисциплината, нагледно са подредени и анализирани отделните нейни дялове (политическа философия, философия на науката, изкуствата, религията и т.н.) и очертани важните подходи чрез нагледни примери (примерни разгърнати дискусии върху дадени проблеми, на които може да се намери философско решение). Дори е отделено внимание на писането/аргументирането на едно философско есе.

Книгата е изключително практически ориентирана, позволява самоподготовка за студенти/гимназисти и въобще може да бъде добро помагало за всеки изкушен от философията, за всеки готов да разшири своите философски познания.

Автор: Робърт Пол Улф Брой страници: 466
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения; Висше образование Език: Български
Тегло: 0.995 кг.
Издател: Нов български университет Баркод: 9545353090
Дата на издаване: 2004 г. ISBN: 9545353090