Word 2007 за начинаещи: Липсващото ръководство – Крис Гроувър

Word 2007 за начинаещи: Липсващото ръководство“ съдържа сбит и лесен за четене курс на обучение, обхващащ основните понятия, които са ви необходими, за да започнете незабавно да работите с Word. Ясните обяснения, указанията от тип стъпка-по-стъпка и множеството илюстрации в тази увлекателна книга ще ви запознаят с най-полезните характеристики на Microsoft Word и ще ви помогнат да се насочите директно към инструменти, които повечето потребители никога не използват.

Същественият материал, който ще усвоите:

 • Придвижване в Word с помощта на основната лента – новата лента с етикети и инструменти.
 • Създаване на професионално изглеждащи писма, брошури и диплянки, чрез използването на шаблони и теми.
 • Изработване на сложни оформления на страница чрез добавяне на колони и таблици.
 • Подобряване на уменията ви за писане чрез инструментите за справка и функциите за план.
 • Персонализиране на вашите документи със забавни обекти като текстови полета, рамки и картинки.

Липсващото ръководство е разделена на три части, всяка от които съдържа няколко глави:

Първата част „Основни понятия в Word за кратки документи“ започва с най-основното, така че бързо да навлезете в материала, независимо дали сте ветеран, или начинаещ в Word.

Тази част обхваща създаване, отваряне и запазване на документи – заедно с описание на новите формати на файл в Word. Ще се научите как да преглеждате вашите документи като планове, уеб страници, както и в специални изгледи за разпечатване и за четене. Тук ще намерите глави, посветени на редактирането на текст и поставянето в нови документи на персонализирани отстъпи, горни и долни колонтитули. Ще се научите как да използвате шаблони и теми от Word, специални инструменти, с които създаването на професионално изглеждащи документи е много лесно.

Вероятно знаете, че Word включва помощни инструменти, които проверяват правописа ви и ви помагат да намерите точната дума, но използвали ли сте някога инструментите за превод на Word, или създавали ли сте персонализиран речник с избрани от вас технически термини? Сега имате възможност да се научите как да го направите. Първа част завършва с пълно описание на разпечатването на документи от Word.

Втората част „Създаване на по-дълги и сложни документи“ ви помага да покриете следващото ниво на създаване на документ в Word.

Когато работите с дълги документи, вече е много важно да мислите в перспектива, затова изграждането на планове е разгледано на първо място. Тези глави също покриват елементите, които най-вероятно ще добавите към по-дългите и по-сложни документи, например таблици и картинки.

В третата част „Приложение“, в края на книгата е обяснено как да се ориентирате между вградените и онлайн страниците за помощ на Word. Показано е също как да получите помощ от широка онлайн общност от фенове и експерти.

Крис Гроувър купува първия си компютър през 1982, осъзнал, че е по-лесно да се пише на компютър отколкото на IBM Selectric. Той никога не се обърнал назад. Пише техническа литература, реклами и е правил описания на продукти повече от 25 години. Той е съавтор на Digital Photography: The Missing Manual. Освен за компютри, той е писал критики на книги и на софтуеър, и статии на теми, вариращи от ремонт на къщи до поправки на видео. Последният му проект е пускането на пазара на Bolinas Road Creative, агенция помагаща на малки фирми да рекламират своите продукти и услуги. Живее във Феърфакс, Калифорния заедно с жена си и двете си дъщери, които са се научили да толерират неговата мания за компютри и апарати.

 • Корица:Твърда
 • Брой страници:260
 • Общи:Преводна литература
 • Вид:Ръководство, Самоучител
 • Баркод:9789549341294
 • ISBN:9789549341294
 • Каталожен номер:1024810
 • Жанрове:Компютърна грамотност
 • Тегло:1 kg