Възкресителят – Глен Купър

Възкресителят

"„Талантът на Купър е направо смайващ!“ Джеймс Ролинс

„Купър се завръща към древните мистерии по един изумителен начин. Това не е просто поредната книга за търсенето на Светия Граал – тук подходът към историята е напълно уникален“

Авторът на световни бестселъри Глен Купър съчетава амбициозно и умело библейски истории, легенди за крал Артур и най-нови постижения в областта на физиката в новия си бестселър. Химикът Артър Мелъри и физикът Клер Понтие се съюзяват в шеметна напревара за Граала из провинциална Англия, Западна Европа и Светите земи. Двамата се опитват да спасят светата реликва от ръцете на страховита древна организация, която смята да използва научно обяснените й възможности за собствените си егоистични цели.

Първият роман на Глен Купър „Библиотеката на мъртвите” е издаден в 25 страни, и е бестселър в Щатите, Германия, Великобритания, Испания, Италия и др. Заедно с продължението „Книга на душите” и „Библиотекарите“ броят на продадените екземпляри надхвърля десет милиона.

„Експлозивна смес от древни тайнства и модерен екшън. Купър отново е в най-добрата си форма!“ Ню Йорк Таймс".

Д-р Глен Лорънс Купър е американски писател на бестселъри в жанра исторически трилър. Той също е археолог, лекар в областта на фармакологията, сценарист и продуцент. Глен Купър е роден на 8 януари 1953 г. в Уайт Плейнс, Ню Йорк, САЩ. Завършва с отличие бакалавърска степен по археология в Харвард и участва в археологически разкопки в Англия. Археологията не го запленява и той се насочва към други дейности. Завършва с магистърска степен по медицина в Университета “Тафтс”. Д-р Купър е участвал в разработването, одобрението и пускането на пазара на множество лекарства, включително „Прозак”, „Axid”, „Lorabid”, „Ceclor”, и др. Пише сценарии, които се опитва да продаде в Холивуд. Завършва курсовете за магистърската степен по кино в Бостънския университет. Създава независимата филмова продуцентска компанията “Lascaux Pictures” със седалище в Бостън и през 2005 г. участва на кинофестивала “Трайбека” с психологическия хорор трилър “Long Distance”. През 2009 година издава първата си книга “Библиотеката на мъртвите”. Чрез този апокалпитичен исторически трилър Купър въвежда героя си агент Уил Пайпър и дава началото на серията книги за неговите приключения. Тя веднага става бестселър и е разпространена в повече от двайсет държави. Успешният му дебют го стимулира да продължи да пише неуморно. Всяка негова книга влиза в списъците на бестселърите. Преведен е на повече от 30 езика и повече от 40 страни, в милионни тиражи. Романите му са особено добре приети в Европа. "Аз съм особено благодарен, че разпространението на моите книги е особено силно в Европа, където те неизменно присъстват в списъците на десетте най-добри по продажби в Италия, Испания, Франция, Германия и Великобритания." – казва Глен Купър.

Книги от серия „Уил Пайпър”: Библиотеката на мъртвите 2009, Книга на душите 2010, Библиотекарите 2012. Самостоятелни романи : Десетата зала, 2010 Ще дойде дяволът, 2011 Възкресителят, 2013

Автор: Глен Купър Брой страници: 416
Категория: Художествена литература; Криминални романи и трилъри Език: Български
Тегло: 0.380 кг.
Издател: Бард Баркод: 9789546554864
Дата на издаване: 20.02.2015 ISBN: 9789546554864