Въведение в маркетинга – Гари Армстронг, Филип Котлър

Въведение в маркетинга

Всички водещи маркетинг специалисти имат една и съща цел: да поставят потребителя в центъра на маркетинга. Съвременният маркетинг е насочен преди всичко към създаването на стойност за клиентите и изграждането на печеливши взаимоотношения с тях. Той започва с разбирането на потребностите и желанията на клиентите, вземането на решение кои целеви пазари организацията може да обслужва най-добре и разработването на стойностни предложения, благодарение на които организацията може да привлича, задържа и увеличава целевите потребители. Ако организацията върши тези неща добре, тя ще бъде възнаградена с пазарен дял, печалби и клиентски актив. Повече от всеки друг текст, посветен на маркетинга, деветото издание на Въведение в Маркетинга от началото до края представя и разработва тази структура, която обединява връзката клиент–стойност/клиент–взаимоотношение..

В продължение на повече от три десетилетия името на Филип Котлър е синоним на маркетинга. Той е един от видните стратези на търговската марка и автор на 35 основополагащи трудове по маркетинг.

Филип Котлър е автор и съавтор е на много известни трудове, между които Стратегически маркетинг на нестопанските организации, Управление на маркетинга, Котлър за маркетинга, Еволюция на маркетинга, Маркетинг съвети от А до Я, "Латерален маркетинг", "Хаотика", и др. Има над сто публикувани статии във водещи списания, част от които са му донесли награди за най-добри статии. Проф. Котлър е обявен за водещия лидер в маркетинг мисленето от Американската маркетингова асоциация и за основател на модерния маркетинг мениджмънт от Handbook of Management Thinking. През 2005 г. е на четвърто място в класацията на Financial Times за най-великите личности в мениджмънта. Той е първата академична личност в списъка и единственият експерт по маркетинг. Носител е на много престижни награди за заслугите си към постиженията на съвременния маркетинг, а така също и на почетни степени от 12 университета в Съединените щати и други страни. Европейската асоциация на консултантите по маркетинг присъжда на Филип Котлър наградата “Отлични постижения в маркетинга”. През 2002 г. Академията по маркетингова наука му присъжда приза “Преподавател по маркетинг на годината”. През 2008 г. бе определен от Wall Street Journal за шестия най-влиятелен бизнес мислител. Последните му разработки в областта на развиващата се маркетинг стратегия и практика го поставят на 11-о място в класацията Thinker 50 – списък с петдесетте най-големи мислители в областта на бизнеса от всички браншове. Книгата на проф. Котлър Управление на маркетинга, отпечатана за първи път през 1967 г., е издавана десет пъти и е обявена за една от 50-те книги за бизнес на всички времена.

Автор: Гари Армстронг; Филип Котлър Брой страници: 792
Категория: Икономика и мениджмънт; Луксозни издания Език: Български
Тегло: 2.800 кг.
Издател: Класика и Стил Баркод: 9789543270842
Дата на издаване: 12.03.2013 ISBN: 9789543270842