Втората звезда надясно… чак до сутринта – Мери Алис Монро

Втората звезда надясно… чак до сутринта

"Втората звезда надясно… чак до сутринта" от Мери Алис Монро, авторката на "Дъщерята на пеперудите".

Понякога приказките се сбъдват.. Фей О`Нийл е самотна майка с две деца и няма време за вълшебни приказки. Няма време за съмнения, страхове или мечти. Трябва да организира живота си наново, затова се премества в Лондон с двете си деца. Настанява се в апартамент в стара викторианска къща, който е прекалено хубав за цената, срещу която го наема. Защото в къщата не всичко е така спокойно, както изглежда на пръв поглед… Странни малки светлинки се появяват в стаята на децата й нощем. Възрастната дама от горния етаж – собственичка на къщата, вярва, че е истинската Уенди от книгата за Питър Пан. Съседът й от приземния апартамент Джак е изключително привлекателен професор по физика, който очарова както децата, така и жените. Той й припомня, че звездите не са само обекти за изследване – понякога те показват истинския път на човека и му открехват завесата пред магическото и приказното. Това прави живота по-хубав – вълнуващ и пълноценен. И дава отговори на някои трудни въпроси..

Дали светлинките всъщност не са истински феи? Възможно ли е старата дама наистина да е Уенди на Питър Пан? Ще успее ли Джак да възстанови вярата на Фей в самата нея и в любовта? „Втората звезда надясно…” ни връща в дните, когато сме вярвали в приказки, и ни кара отново да повярваме в магията на любовта, в това че няма непостижими мечти и че никоя болка не е прекалено силна, за да не може да бъде изцелена. И ако сме достатъчно смели, можем да поемем към втората звезда надясно… още сега.

"В тази история създадох двойствен свят: реален и фантастичен. Наука и магия. Ключът към всички тях е силата на вярата" – Мери Алис Монро

Мери Алис Монро е автор на петнайсет книги – романи, нехудожествена литература и детски книги. Мери Алис е чест лектор на литературни фестивали и обществени събития и активен член в редица природозащитни организации. Има бакалавърска степен по азиатски култури и японски език и магистратура по педагогика. След преместването си във Вашингтон Мери Алис се отдава на детската си мечта – да пише. И оттогава не е спирала.

Автор: Мери Алис Монро Брой страници: 308
Категория: Художествена литература; Романтични романи Език: Български
Тегло: 0.350 кг.
Издател: Кръгозор Баркод: 9789547713314
Дата на издаване: 21.11.2014 ISBN: 9789547713314