Всичко за първата година на детето – д-р Джейми Лоер , Джен Майърс

Всичко за първата година на детето

Първата година от живота на детето изправя младите родители пред много изпитания и решения, които трябва да вземат. Авторите представят тази първа година като начало на дълго, трудно, но и пълно с радост пътешествие. Стъпка по стъпка са описани етапите преди раждането, престоят в болница, дните и месеците с бебето вкъщи. Прави впечатление изключително съвременният подход към отглеждане на новороденото, съобразен с начина на живот на модерния човек, с удобствата на средата, но и с проблемите, породени от тези удобства. Специално внимание се обръща на безопасността на бебето при пътуване в кола, по време на сън и в домашната среда. Широко са застъпени актуалните здравословни въпроси – алергиите, ваксините и страничните ефекти от прилагането им, обичайните за кърмаческата възраст болести. Подробно се обсъжда и начинът на хранене – майчино или изкуствено мляко, въвеждане на твърди храни и т.н.
Авторите не подминават и темата за изграждане на отношения с новороденото, специално акцентират на привързаността още от първите минути след раждането. Дават съвети на родителите как да се погрижат и за себе си, когато изпитват трудности.
"Всичко за първата година на детето" е като ръка, протегната за помощ в невероятното, но и отговорно приключение да станеш родител.

Автор: д-р Джейми Лоер ; Джен Майърс Брой страници: 264
Категория: Спорт, хранене и здраве Език: Български
Тегло: 0.210 кг.
Издател: Прозорец Баркод: 9789547335615
Дата на издаване: 2008 г. ISBN: 9789547335615