Всичко за гърба – колектив

Всичко за гърба

Болката в гърба засяга около две трети от възрастните и много деца, чийто брой нараства. Предотвратете, определете и излекувайте проблема с революционната програма за разтягане и сила на Джим и Фил Уортън.
Авторите, баща и син, прочути мускулно-скелетни терапевти, вярват, че повечето гръбначни проблеми са напълно предотвратими. А ако се лекуват в ранен стадий, те са лесно преодолими. Тяхната програма е усъвършенствана през годините работа със стотици пациенти, спортисти и обикновени хора. Тя е жизненоважен режим за всички, страдащи от болки в гърба, и тези, които желаят да се предпазят от травми.

– Разберете какво се случва – как проблеми в различни части на тялото водят до болки в гърба.
– Запознайте се с метода Уортън: активно-изолираната програма за гъвкавост и сила.
– Поддържайте гърба си силен с упражнения, отговарящи на вашия начин на живот.
– Проследете кратката програма за облекчаване на болката и възстановяване на гъвкавостта при конкретни травми.
– Разберете възможностите си за лечение.
– Научете повече за аспектите от живота, свързани с гърба – от телесното тегло и всекидневния стрес до спецификата на работата ви и начина, по който спите.

Джим и Фил Уортън са баща и син, мускулно-скелетни терапевти и първокласни треньори. Техни пациенти са олимпийски медалисти, националният отбор на Кения по маратон, японски танцьори и музиканти. Работили са с първокласни спортисти от Великобритания, включително Сали Гънел, Лиз Макколган и Соня 0’Сьливан, както и като лични треньори на много холивудски звезди и олимпийски шампиони. Те притежават клиника в Ню Йорк и са непрекъснато търсени специалисти с ненадминати умения. Сътрудничката им Бев Браунинг е автор на здравна и фитнес литература.

„Семейство Уортън показаха на мен и на спортистите, с които работя, че със заздравяване на гърба човек може да стане първенец в своята дисциплина… С програмата Уортън поетапно се връща силата на атлетите, стъпка по стъпка… Можете да се усъвършенствате колкото пожелаете на местата, където пожелаете."
КРИС МАРТИН, треньор по плуване към Шотландския спортен институт, бивш треньор на британския и американския национални отбори, бивш треньор на американския олимпийски и национален отбор, спечелил златни медали.

„Фил Уортън ми предложи да постъпя в тяхната клиника по време на едно автомобилно състезание в Калифорния, след като бях пропуснал Олимпиадата в Атланта през 1 996 г. заради поредния проблем с гърба. Програмата за гъвкавост и сила, отнемаща 15-20 минути на ден, излекува проблемите, които ме мъчеха от пет години. Успях да участвам в Олимпиадата през 2000 г. и счупих рекорда на Ирландия при бягане на 3000 м, 5000 м и на 10 000 м. Без постиженията на Уортън това не би било възможно."
МАРК КАРОЛ, ирландски национален рекордьор полека атлетика

Автор: колектив Брой страници: 288
Категория: Спорт, хранене и здраве; Медицинска литература Език: Български
Тегло: 0.350 кг.
Издател: Рийдърс Дайджест Баркод: 9789549935103
Дата на издаване: 2007 г. ISBN: 9789549935103