Всичко, от което се нуждаем, е любов и други заблуди за брака – Джон Джейкъбс

Всичко, от което се нуждаем, е любов и други заблуди за брака

"Важното е младите да се обичат…" е традиционна сватбена мъдрост, все повече опровергавана в наши дни. Да, бракът в повечето случаи е израз и продължение на любовта, надежда за нейното увековечаване. В началото е любовта. Какво се случва после е известно на мнозина, но малцина са тези, които могат да (си) обяснят защо така се получава.
Тази книга успява да даде убедителен отговор и с това възвестява появата на един нов голям автор по проблемите на семейните взаимоотношения – от ранга на Джон Грей, Фил Макгро и Джон Готман. Професорът от Нюйоркския медицински университет Джон Джейкъбс има и трийсетгодишна частна практика като семеен психотерапевт. Въз основа на наблюденията си от нея той си е изградил една много реалистична представа за състоянието и проблемите на съвременното семейство. А те изобщо не се свеждат до недостатъците В характера на съпрузите, в сексуалната им несъвместимост, в неумението им да разговарят и съвместно да вземат решения и други подобни многократно изтъквани причини за явната криза на брака в цял свят. Всичко това го е имало векове наред, но защо именно в наши дни е толкова трудно да удържиш брака си? Отговорът на Джейкъбс, макар и лишен от външната ефектност на твърдения от типа "мъжете са от Марс, жените са от Венера", е много по-задълбочен, нетрадиционен, проницателен – главно заради разкриването на мощните и неосъзнавани от партньорите външни сили, които неусетно са променили самия смисъл на брачната институция и всекидневно продължават да я рушат.

Предговор
Не е ли странно, когато събитието, голямата промяна в живота ви е чисто и просто едно прозрение? Не е ли странно, че не се променя абсолютно нищо, освен това, че в резултат на случилото се виждате нещата по различен начин, страхувате се по-малко и сте по-малко раздразнени и по-силни… Виждате нещата по-ясно и знаете, че ги виждате по-ясно. И ви идва наум, че това е то – да обичаш живота, тъкмо за това говорят всички, които говорят сериозно за Бог. За мигове като този.

Автор: Джон Джейкъбс Брой страници: 330
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.300 кг.
Издател: Изток-Запад Баркод: 9543210993
Дата на издаване: 13.01.2005 ISBN: 9543210993