Времето е живот – Алън Лакейн

Времето е живот

"Когато бях млад мъж, току-що завършил училището по право и нетърпелив да поема в живота, по внезапна прищявка оставих настрана предпочитаните книги с фантастика и история, и си купих една от тези с приложна психология – "Как да контролираме времето и живота си", от Алън Лакейн. Основният акцент в книгата е необходимостта от включване в работния ни списък на краткосрочни, средносрочни и дългосрочни жизнени цели, а след това категоризирането им по реда на тяхната важност – "A" група включва най-важните, "B" група – умерено важните, "C" група – последните от списъка. Все още пазя изданието с меки корици, сега почти тридесет години по-късно и съм сигурен, че имам някъде един стар списък, затрупан сред моята документация… Помня този списък – исках да бъда добър човек, да имам добър брак и деца, да имам добри приятели, да направя един успешен политически живот, и да напиша една велика книга."
Бил Клинтън, президент на САЩ (1993 – 2001)

"Тази книга идва точно навреме за всички нас. Кодовото слово в нея е "Баланс". Толкова необходим за ежедневното ни планиране, както и за дългосрочното.
Авторът ни открива най-големия ключ за щастлив живот: Да планираш означава да посееш бъдещето, чрез настоящето по такъв начин, че да можеш да го контролираш!". Да започнем сега."
Жана Иванова, издателство "Жануа 98"

"Алън Лакейн онагледява идеите си в тази неизменно полезна книга, давайки множество ценни примери, които на пръв поглед изглеждат остарели, но всъщност в книгата са важни принципите, които всеки интелигентен читател може да приложи в живота си, променяйки и актуализирайки ги към настоящата икономическа, технологична и прочие ситуация."
Димитър Тонин, издателство "Шамбала"

Автор: Алън Лакейн Брой страници: 192
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.250 кг.
Издател: Шамбала Баркод: 9786197165012
Дата на издаване: 2014 г. ISBN: 9786197165012