ВОЙНИТЕ, КОИТО ПРОМЕНИХА СВЕТА – -20%


Чарлз Месинджър е военен историк, автор на Атлас на Деня-Д (The D-Day Atlas) и Денят, в който спечелихме войната: обратът при Амиен, 8 август 1918 г. (The Day We Won the War: Turning Point at Amiens, 8 August 1918), както и на редица книги, посветени на военната история и проблемите на отбраната, като се започне от изследвания на военните кампании и се стигне до история на оръжията и униформите. Анализатор по въпросите на отбраната, специалист в проучването на минали конфликти, автор и съавтор при изготвянето на поредица от документални филми. Чарлз Месинджър чете лекции от двете страни на океана и преподава военна история в САЩ.

В продължение на хилядолетия войните са опустошавали света, разпокъсвайки народи, създавайки империи, причинявайки огромни човешки страдания. Но какво тласка държавите към война? Кое решава победата или поражението? И по какъв начин значимите войни променят хода на историята?

Войните, които промениха света дава отговор на тези въпроси чрез историите на 25 значими войни. Започвайки с Пелопонеската война отпреди почти 2500 години и завършвайки с продължаващата война срещу тероризма, тези съдбоносни сблъсъци включват всяка една епоха и всяко едно кътче от земното кълбо. Военният историк Чарлз Месинджър изследва основата и причините за всеки един от тези конфликти – било идеологически, религиозни или пък просто борба за власт, и хвърля светлина върху последиците от войните и тяхното влияние върху света.

Тези завладяващи разкази са допълнени от хронологични таблици, които фиксират основните събития от периода, карти на районите, показващи фронтовете и местата на големите сражения, и илюстрации, запечатали драматизма на битките и на личностите, участвали в тях.

Автор ЧАРЛЗ МЕСИНДЖЪР
Издателство СИЕЛА
ISBN 9789542806790
Година на издаване 2010
Корица Мека корица