Води като Иисус – Кен Бланчард, Фил Ходжис, Филис Хендри

Къде ще откриете лидерски модел, който може да промени живота ви?

Светото писание съдържа повече лидерска мъдрост, отколкото сме в състояние да си представим, включително ненадминатия модел на лидерство за всички времена – този на Иисус. Предлаганата книга представлява изцяло преработена версия на лидерския наръчник, който е помогнал на стотици хиляди хора да видят в лицето на Иисус своя наставник в изкуството да ръководят семейства и работни колективи, църкви и социални общности.

Действащият президент на Lead Like Jesus и негов главен изпълнителен директор, Филис Хендри, добавя своите знания и опит към тези на Кен Бланчард и Фил Ходжис, автори на първото издание. Тримата заедно предлагат нови гледища, принципи и автентични истории, трупани в хода на дългите години работа с посланието Води като Иисус. Няма страна от лидерството, която да не е моделирана от Иисус, докато обучава своите апостоли. Няма как да сгрешим, ако следваме неговия пример. Ръководството по Неговия начин няма как да не промени коренно нашия живот, както и този на хората, върху които оказваме влияние.

„Това е несъмнено най-важната книга в областта на мениджмънта, на която съм попадал.”
Патрик Ленсиони, автор на Петте основни слабости при работата в екип.

„Сред най-сериозните световни проблеми днес се нарежда егоцентричният, себеобслужващ начин на управление при ръководители, които са убедени, че хората съществуват единствено за тяхна полза, а не обратното. В пълно противоречие с тях, Иисус установява „обслужващо ръководство“ – управление посредством собствен пример.

Той казва: Дошъл съм да служа, не да ми служат! И сега, две хилядолетия по-късно, Иисус има над 2,1 милиарда последователи, което безспорно доказва, че е най-великият ръководител за всички времена. Никой не е в състояние дори да Го доближи! Точно заради това трябва да научите как се ръководи „по иисусовски“. Той е единственият безупречен пример. Ето и причината да прочетете тази книга!“
Рик Уорън, автор на "Живот с цели", и наречен „един от двайсет и петте най-добри лидери на Америка“ (US News and World Report)

  • Корица:Твърда
  • Брой страници:312
  • Общи:Преводна литература
  • Година:2016
  • Вид:Ръководство
  • Баркод:9789543271047
  • ISBN:9789543271047
  • Жанрове:Лидерство
  • Тегло:1 kg