Водата на дълголетието – Николай ДрузякЖива ли е водата, която пием?
Коя е водата, която лекува?
След като 70% от човешкото тяло се състои от вода, то в такъв случай излиза, че нашите мисли и чувства би трябвало да зависят от нея. Защо така е устроен човекът? Въпросът е актуален още от времето на древните източни мъдреци, които в прословутите индийски веди деликатно отговарят: "Дори и боговете не знаят." И днес учените нямат категоричен отговор.
И все пак каква вода да пием – минерална, трапезна, дестилирана, филтрирана, "жива", "снежна"? Вода, в която е добавен калций или силиций и е обработена с магнит? Или водата, която извира в Кавказ, Андите, Хималаите, Якутия?

Акад. Друзяк анализира състава на различните води, проследява химическите им реакции в организма и доказва, че високото съдържание на калциеви йони, общата й твърдост и алкалност са основната причина за повечето заболявания, характерни за XX век. Така той развенчава ред сензации, но безполезни и дори вредни рекламни митове.

И все пак коя е водата, която пречиства и лекува? След стотици експерименти авторът установява оптималния й химически състав – тя трябва да е близка до водата в районите, известни с дълголетниците си, което означава: мека, с леко кисела реакция, ниска минерализация и да не съдържа повече от 20 мг/л калциеви йони.
Автор Николай Друзяк
Издателство НСМ – Медиа
ISBN 9789548477772
Година на издаване 2009
Корица Мека корица
Страници 168