Воайорът и квартирантката – Стефан КисьовБешеопасно красива. Двайсетгодишна, с овално лице, млечнобяла кожа, стройна и гъвкава…
Така започва опасно красивата история на Симеон и Татяна.
Те са две вселени, събрани от поройния летен дъжд, две вселени, които с различно трептене улавят динамиката и събитията на нашия свят. И сблъсъкът е неизбежен.
Провокативен, дързък и с неповторим усет към детайла „Воайорът и квартирантката” повдига завесата на вечните човешки теми, пречупени през погледа на съвременния български мъж.
Стефан Кисьов е от творците, които успяват да хвърлят мост към младото поколение чрез своите романи. Без излишна претенциозност и поза той достойно търси своето място в новата българска култура и представя живота така, както го възприемат всички негови читатели – пъстър, динамичен и неподправен.
" Стефан Кисьов – един от малкото писатели на прехода, които пишат за непреходни неща!…"
Христо Бойчев

Стефан Кисьов е роден на 30 април 1963 г. в Стара Загора, където завършва средното си образование в местната френска гимназия. Работил е като електромонтьор, администратор в хотел по Черноморието, сценичен работник в Старозагорската опера. Учил е в Пловдивския и Софийския университети и Сорбоната в Париж, бил е журналист на свободна практика в няколко столични вестника. Автор е на 50-60 разказа, на романите "Джубокс", "Никъде нищо", "Не будете сомнамбула", “Твоето име е жена” и “Екзекуторът”. За “Екзекуторът” (2004) получава голямата награда на фондация "ВИК" за български роман на годината.
Автор Стефан Кисьов
Издателство Ера
ISBN 9789543890156
Година на издаване 2008
Страници 408