Визуалният образ – колектив

Визуалният образ

Настоящият сборник е част от проекта “Визуалният образ”. В две обособени части той включва текстове на гост – преподаватели в семинара и на докторантите през 2006 – 2007 година.
Семинарната форма, както и цялостният проект на доц. Ирина Генова, са мислени едновременно като учебни и изследователски. Усилието по отношението на образователния аспект е не към тематична строгост, а към изпробване на различни насоки в широката инердисциплинарна рамка на визуалната култура. През първите три семестъра работата на семинара беше ориентирана по три най-общо зададени теми: “Реализъм и реалност”, “Съвременен музей / музей за съвременно изкуство” и “Екологична естетика”
Гост – лектори през 2006 година бяха проф. Жак Ленард с тема за екологичната естетика и проф. Даниел Коон с тема за понятията за реализъм и реалност през XVIII и XIX век. През пролетта на 2007 година гостуваха проф. Пиотр Пиотровски с лекция “Отвъд демокрацията – за посткомунистическата цензура в изкуството” и Валери Дюпон с “Реализмите във Франция през 1930- те години”. В част от лекциите и докторантските презентации се очерта и темата “Изкуството през XX век в контекста на политиката”.

Автор: колектив Брой страници: 127
Категория: Икономика и мениджмънт; Висше образование Език: Български
Тегло: 0.350 кг.
Издател: Нов български университет Баркод: 9789545354717
Дата на издаване: 2008 г. ISBN: 9545354712