Вихра и водка – Светла Иванова

Вихра и водка

Третата книга на Светла Иванова, след „Забранено до 18” и „Светът в (между) краката й) ни разкрива края на историята с главна героиня ВихраСтанишева – известна художничка, попаднала или пропаднала в собствения си вихър. Книга за успеха, цената му, любовта, алкохола, жертвите, без които не може. За кариерата по „онзи начин”, изкуството, позволените и забранените неща. За нещата от живота, премеждията на една объркана хубава жена, на едно пораснало момиче. Или просто – книга за една от нас.

Влюбих се във Вихра. Колкото повече остарявам, толкоз повече не се познавам. Толкоз повече фантазми ме обземат. Вихра е прекрасен обект за въображения. Тя не признава „преди”.
Преди са нещастните й любови, самоизмамите, разочарованията, превърнати в опит. И малките надежди, че могат да станат големи. Тя се задушава от тях. И така не успява да им избяга, както аз не мога да избягам от нея. Тя не е „преди”. Тя следва. Има такива жени: те са нашето продължение. Вихра, чакам те в моята библиотека. Ще те прелиствам, докато се проумея.
Димитър Шумналиев

Чарлз Буковски носи рокля, живее временно във Варна и… по естествен като дишането начин, продължава историята на една бунтовна вагина. Светла Иванова за трети пореден път успява да превърне в метафора твърдението, че у всяка красива жена се крие една некрасива история, която я прави още по-красива. Без колебание заявявам, че третата част от историята на Вихра Станишева представя един от най-живите и реални женски образи в литературата от последните 10 години. Ана Каренина избира влака, Вихра – водката, БДЖ ще се приватизира… животът си тече, но спрете за миг до фонтана,където Вихра рисува портрети срещу дребни стотинки. Ще се удивите, колко много се вписвате в пейзажа
Любен Дилов-син

Автор: Светла Иванова Брой страници: 220
Категория: Българска литература; Проза Език: Български
Тегло: 0.250 кг.
Издател: Сиела Баркод: 9789542811510
Дата на издаване: 2012 г. ISBN: 9789542811510