Вещерът – Огнено кръщение – Анджей Сапковски


Над света е надвиснала опасност да потъне в хаос и мрак, ако бъде лишен от магията и прогреса и бъде удавен в кръв и варварство.

Ако магията загине, светът също ще загине. Затова е дошло времето за огнено кръщение, което да донесе пречистване и изкупление. Бъдещият крал на света трябва да се роди в Нилфгард, затова император Емхир се нуждае от гена на Старата кръв и от Цири, наследницата на Цинтра. С надеждата да открие Лъвчето, Гералт се отправя към Нилфгард, придружаван от Лютичето и верен помощник, когото открива при дриадите.

Ще успее ли да достигне целта си и къде в действителност се намира Цири? Какви са целите на новата тайна организация, създадена да служи на делото на магията?

Всичко ще бъде решено в изпитание с огън…

Анджей Сапковски е роден в полския град Лодз през 1948 г. Следва икономика и преди да се ориентира към писането е работил като представител на чуждестранна търговска компания в Полша. Публикува първия си разказ през далечната вече 1986 г. в полско списание. Разказът е със заглавие „Вещерът” и му носи голям успех и необичайно одобрение както сред читателите, така и сред критиката. Впоследствие Сапковски създава цял цикъл, посветен на Вещера – три колекции с разкази и пет романа. Тези негови работи го правят един от най-известните полски автори на 90-те години.


Автор Анджей Сапковски
Издателство ИнфоДАР
ISBN 9789547614352
Година на издаване 2010
Корица Мека корица
Страници 456