Вещерът – Кулата на лястовицата – Анджей Сапковски


Старият философ Висогота открива в блатата Переплут, където е убежището му от света, девойка с ужасен белег на лицето. Той спасява живота й, а тя му разказва историята си… историята на Цири, която се е превърнала в суров убиец, срещайки смърт на всяка крачка.

В същото време Гералт пътува към друидите в опит да открие Цири. Но някой е твърдо решен да му попречи да я намери… Цири, дъщерята на Павета, внучката на Каланте, прапраправнучката на Рианон, потомката на Лара Дорен – Детето на Старата кръв, което ще отвори Вратата на времето.

Лястовицата, символът на пролетта и на надеждата, избавителката, тази, която ще отвори Забранените порти, ще посочи пътя към спасението. И ще възвести възраждането на света…

Анджей Сапковски е роден в полския град Лодз през 1948 г. Следва икономика и преди да се ориентира към писането е работил като представител на чуждестранна търговска компания в Полша. Публикува първия си разказ през далечната вече 1986 г. в полско списание. Разказът е със заглавие „Вещерът” и му носи голям успех и необичайно одобрение както сред читателите, така и сред критиката. Впоследствие Сапковски създава цял цикъл, посветен на Вещера – три колекции с разкази и пет романа. Тези негови работи го правят един от най-известните полски автори на 90-те години.


Автор Анджей Сапковски
Издателство ИнфоДАР
ISBN 9789547614499
Година на издаване 2010
Корица Мека корица
Страници 584