Веригите на смъртта – Свен Хасел


Ветераните от 27-ми наказателен бронетанков отряд Йозеф Порта, Малкия, Легионера и Свен Хасел, се завръщат на Източния фронт. Инстинктът им за оцеляване е движещата сила в кръвопролитията – не в името на Германия и определено не в името на нацистката доктрина. Всички те са ходещи мъртъвци и само въпрос на време е кога ще бъдат покосени от смъртоносен удар. На фона на разтърсващи полесражения и жестокост и в очакване на смъртта, те изграждат своето приятелство.

Сравняван с Хемингуей и Омир, книгите на Свен Хасел за Втората световна война дават едно от най-колоритните описания на обикновените войници с тяхната прямота; на хората, които не предизвикват войните, но са принудени да се бият в тях.

Разтърсващите истории на Свен Хасел са базирани на собствените му преживявания като войник от германската армия. Раняван осем пъти, той се сражава в Русия, Италия и Франция и пише първата си книга, „Легионът на прокълнатите”, докато е в пленнически лагер след края на войната. Романите му са преведени на петнайсет езика.


Автор Свен Хасел
Издателство ИнфоДАР
ISBN 9789547614000
Година на издаване 2009
Корица Мекa
Страници 384
Формат 13×20 см