Великите битки и борби на българите през Османското робство – Световна библиотека

0
(0)Илюстрована енциклопедия
Най-героичните събития в българската история!
Най-великите личности!
112 цветни илюстрации и карти!
11 черно-бели илюстрации!
Енциклопедията представя по нов, завладяващ начин великите битки и борби на българите през османското робство както за собственото ни национално освобождение (което за съжаление все още не е настъпило за много българи), така и като масово участие във въстанията на гърците и сърбите. Тя разказва увлекателно и дава обстойна информация за тях и за личностите, изявили се в центъра на събитията. Читателят ще намери в нея и всичко най-любопитно за въоръжението и тактиката както на българските хайдути, въстаници, опълченци и четници, така и на турските, руските и австрийските войници.
Не са пропуснати и борбите за съхраняване на книжовността и културата на нашия народ, както и епичните борби за църковна независимост, довели до един истински исторически феномен – Възраждането, с всичките му светли личности.
Прецизните възстановки показват как са изглеждали всичски те през различните периоди, какви са били униформите и облеклата им, а портретите на най-великите личности завладяват с реализма си.
Подробните цветни карти и схеми допълват богатата информация. Великолепните сюжетни илюстрации представляват истинско визуално пътешествие в света на битките и героите и будят въображението…
Издателство Световна библиотека
ISBN 9548615657
Година на издаване 2007
Корица Твърда
Страници 84
Формат 28/22
Език Български

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.