Вече знам – Числата до 10 – Walt Disney

Вече знам – Числата до 10

Книгата „Числата до 10“ от поредицата „Вече знам“ има за цел да запознае детето ви с числата от 0 до 10 и по забавен начин да му представи математиката като част от света наоколо. Лепенките, игрите, картите и различните упражнения ще помогнат на детето ви да овладява и преговаря важните особености на числата. Занимателните задачи и историята с героите от клуба на Мики Маус ще му помогнат уверено да разпознава, пише и представя числата от 0 до 10.

Децата се срещат с числата в много ранна възраст и успяват да боравят с тях в „малкото” си ежедневие. Важно е обаче знанията им да бъдат подредени и те да осъзнаят какво се крие зад всяко число. Децата трябва да умеят да броят, да разпознават, да представят и подреждат числата. Щом станат уверени в работата с числа по различни начини – с предмети, картинки, думи и цифри, те могат лесно да се научат да ги сравняват, да преценяват количества, да събират и изваждат.

Всички изброени по-горе математически действия също са застъпени в поредицата „Вече знам”. Ще се срещнете с тях под заглавията „Мерките”, „Събиране”, „Събиране и изваждане” и „Числата до 999”. Насърчавайте детето си да изпълнява упражненията и занимателните задачи. Тези основни математически умения, които ще придобие с книгите на Дисни, са много важна част от развитието на детските представи за света.

Автор: Walt Disney Брой страници: 80
Категория: Детска литература ; Занимателни и рисувателни книги; Образователни книги Език: Български
Тегло: 0.215 кг.
Издател: Егмонт Баркод: 9789542706953
Дата на издаване: 30.07.2012 ISBN: 9789542706953