Важни решения – Джордж Буш

Важни решения

Джордж У. Буш заема президентския пост в САЩ в осем от най-важните години в американската история. Решенията, взети в Овалния кабинет, влияят на хората в цял свят и определят времето, в което живеем.
Президентът Буш кани читателите в губернаторския си офис в Тексас в нощта на оспорваните избори през 2000 г; качва ги на борда на "Еър Форс 1" в часовете след най-опустошителното нападение над Америка след Пърл Харбър – 11 септември; допуска ги в ситуационната стая в миговете преди началото на войната в Ирак и им показва Овалния кабинет, където е вземал спорните си исторически решения относно финансовата криза, урагана Катрина, Афганистан, Ирак; споделя и за други проблеми, оформили първото десетилетие на ХХІ век.

За първи път гледната точка и прозренията на Джордж У. Буш за:
•отказа му от пиенето и откриването на вярата;
•избора на вицепрезидент, министър на отбраната, държавен секретар, Върховен съд и други ключови позиции
•семейните му отношения и писмата, които си разменя с баща си в навечерието на войната в Ирак
•антитерористичните програми на администрацията му
•обвиненията в неадекватна държавна реакция по време на урагана Катрина
•загрижеността му Ирак да не се превърне във втори Виетнам и за решението му да не се поддава на обществения натиск
•законодателните му постижения: намаляването на данъците и реформата в образованието, както и неуспехите, свързани със социалната сигурност и имиграционната реформа
•отношенията му с другите световни лидери
•най-голямото му разочарование – провала със залавянето на Осама бин Ладен

Джордж Уокър Буш разбива традициите на политическата автобиография. Важни решения ще заплени привържениците му и ще изненада критиците му.

"Великолепно написана книга, интересна от първата до последната страница… Хора с различни политически възгледите трябва да я прочетат."
Бил Клинтън

"Откровена и мъдра равносметка за управлението на Джордж У. Буш."
Ню Йорк ТаймсДжордж Уокър Буш e роден на 6 юли 1946 година в Ню Хейвън, Кънектикът в семейството на Джордж и Барбара Буш.
След завършването на колеж Джордж Буш младши работи в нефтения бизнес на семейството си, преди да се кандидатира неуспешно за Камарата на представителите през 1978 г. Впоследствие става съсобственик на бейзболния отбор "Тексас Рейнджърс", след което се връща в политиката, кандидатирайки се за губернатор на Тексас. Той побеждава Ан Ричардс и е губернатор на щата от 1995 до 2000 г.
Джордж У. Буш е избран за президент през 2000 г. като кандидат на Републиканската партия в спорна надпревара, в която той губи националният вот, но печели електоралния. Първият мандат на 43-ия президент на САЩ започва на 20 януари 2001 г. През ноември 2004 г. Буш е преизбран за втори мандат като президент на САЩ.
След като напуска Белия дом, Джордж Буш живее със съпругата си Лора в предградието на Далас, Тексас – Пресън Холоу.

Автор: Джордж Буш Брой страници: 512
Категория: Автобиографии и биографии Език: Български
Тегло: 0.625 кг.
Издател: Ентусиаст Баркод: 9786191640041
Дата на издаване: 25.11.2012 ISBN: 9786191640041