В здрача на вторник – В здрача на вторник Криминални и трилъри / AMG Publishing Ники Френч

За Фрида Клайн дните стават все по-дълги, а случаите – все по-загадъчни…

„В здрача на вторник“ е втората книга от поредицата психологически трилъри на Ники Френч с главна героиня психотерапевтът Фрида Клайн. След обещаващото начало с книгата „Черен понеделник“ предстоят още по-смразяващи кръвта събития. Чувството за параноя и напрежение няма да ви напусне до последната страница.

Полицията е изправена пред случай, който се оказва по-труден от очакваното, когато в дома на психичноболната Мишел Дойс е открито голо разлагащо се тяло. След неуспешни опити за идентифициране на мъртвеца, главен инспектор Карлсън решава да се обърне за помощ към жената, помогнала му в разплитането на случая с Матю Фарадей – психотерапевта Фрида Клайн.

В хода на разследването се оказва, че хората, свързани с жертвата имат безброй мотиви за убийство, а на Фрида се пада трудната задача да разбере кой от тях казва истината. Обсебена от чувството, че част от миналото я преследва, тя постепенно осъзнава, че умът й може да се окаже опасно скривалище. Защото, докато се опитва да разкрие поредното престъпление, някой е твърдо решен да я накара да замълчи завинаги. И нищо не е в състояние да го спре.

"Силно се препоръчва за феновете на психологическото напрежение и сложните персонажи."
Library Journal

"Идеална комбинация от лошо предчувствие и подходящо темпо с бързи сюжетни обрати, която дава на читателя приятно смразяващо усещане."
Publishers Weekly

"Забързан изненадващ сюжет и герои, които буквално оживяват на страниците… Читателят ще очаква с нетърпение да дойде сряда."
Suspense Magazine

"Тази спираща дъха история вдига високо летвата за следващите седем книги – нямаме търпение да ги прочетем!"
Good Housekeeping

♦ ♦ ♦

Ники Френч е псевдоним на писателкото дуо Ники Джерард и Шон Френч. Партньори в писането и живота, двамата журналисти се женят през 1991 г. Първият им общ роман „The Memory Game“ излиза през 1997 г. и получава възторжени отзиви. Следващите им книги затвърждават успеха им. Излезлият през 2011 г. „Черният понеделник“ е първият от серията романи с главен герой психотерапевта Фрида Клайн. До 2015 г. Ники и Шон заедно на­писват деветнайсет книги.

Ники Жерар е родена през 1958 г. в Уорчестър. Завършва английска литература в Оксфорд. В началото на 80-те се занимава с преподаване преди да се насочи към журналистиката. През 1985 г. започва издаването на списание, посветено на жените в изкуството и литературата. Работи като литературен редактор за New Statesman (там именно среща Шон Френч) преди да се премести в Observer, където е последователно заместник литературен редактор, автор и изпълнителен редактор.

Шон Френч е роден през 1959 г. в Бристол. Учи английска литература в Оксфорд по същото време като Ники, но пътищата им се пресичат чак през 1991 г. Пред 1981 г. печели писателски конкурс на Вог и до 1986 г. е театрален критик в списанието. Едновременно с това работи и като заместник литературен редактор и телевизионен критик за Sunday Times и други медии.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:464
  • Общи:Преводна литература
  • Година:2015
  • Преводач:Антоанета Тошева
  • Националност:Английска
  • Вид:Роман
  • Баркод:9789549696738
  • ISBN:9789549696738
  • Жанрове:Криминални, Трилъри