В стъклена къща – Нино Ричи


Бестселър № 1, задържал се в продължение на година и половина в топлистите, издаден в 26 страни. Филмова екранизация със София Лорен и Крис Кристоферсън, дело на продуцентите на "Имало едно време в Америка" (с Робърт де Ниро).
Разтърсваща история за любов, грях и гордост, за погребани семейни тайни и непредвидими изненади на съдбата. Завладяващ роман за силата на човешката воля и стремежа към изкупление.
След изнурително пътуване по море от Италия до Америка, през което е преживял смъртта на майка си по време на раждане, малкият Виторио идва в Канада с новородената си полусестра. Момчето попада в негостоприемния дом на баща си, когото почти не си спомня. Там то не среща утеха, внимание и любов. Виторио е принуден почти сам да се грижи за новородената си сестричка Рита. Баща му, измъчван от срам и гняв, избягва срещите със сина си и се стреми да забрави за съществуването на бебето, което е знак за неговото унижение.
Виторио израства различен, изпълнен с противоречиви чувства и търсещ утеха в мимолетни връзки. Той трябва да намери отговор на въпросите, които го измъчват…

Автор Нино Ричи
Издателство Персей
ISBN 9789548308076
Година на издаване 2009
Корица Мека корица
Страници 384