В ничия власт – Чарли ХюстънВторият том от трилогията на Чарли Хюстън за Джо Пит ни изправя пред поредното изпитание за главния герой, намесен в борба между два конкурентни вампирски клана.
Изчерпващ последните си запаси от кръв и без никакви пари, той се обръща към бившия си шеф с молба за работа. Поръчката е мръсна: да открие източника на могъщ наркотик, който подлудява новоинфектираните кръвопийци. Дрогата е достатъчно силна и има непредвидимо въздействие, което може да доведе до нежеланото разкриване на вампирската общност в Ню Йорк.
За жалост работата на Пит му налага да действа на територията на Коалицията и Покрова. И нещо по-лошо – някой от силните играчи го е набелязал за изкупителна жертва. Междувременно ХИВ-позитивната приятелка на Пит, Иви, вече не е склонна да търпи неговата потайност и чести изчезвания…
Обречената любовна история в центъра на този изпълнен с действие роман е онова, което го прави истински представител на жанра "ноар", а обществото от безсмъртни, описано от автора, е едновременно изненадващо достоверно и изпълнено с мрачен хумор.
Чарли Хюстън е роден и израстнал в Калифорния. Започва да пише още на 12 годишна възраст. Професионален писател става след известна актьорска практика. Първоначално пише трилъри, но най-голяма популярност добива с "вампирските" си книги за следователя Джо Пит. Чарли Хюстън живее в Манхатън, Ню Йорк, със съпругата си – актрисата Вирджиния Луис Смит.
Автор Чарли Хюстън
Издателство ИнфоДАР
ISBN 9789547613010
Година на издаване 2008
Страници 388