В морските дълбини (Сага за вода и огън 1) – В морските дълбини (Сага за вода и огън 1) Научна фантастика, фентъзи и хорър / Егмонт-България Дженифър Донъли


jQuery(function ($) { $("#fullContent iframe[src*=’youtube.com’]").each(function () { var youtubeid, thumbnail = ‘hqdefault’; var matches = $(this).hide().attr("src").match(/[\w\-]{11,}/); if (matches) youtubeid = matches[0]; else return true; $(this).addClass(youtubeid); $(this).wrap(“); $(this).parent(‘div’).prepend(‘Видео‘);
$("div.video-thumb img." + youtubeid).attr({ src: "https://img.youtube.com/vi/" + youtubeid + "/" + thumbnail + ".jpg", }); $("div.video-thumb." + youtubeid).click(function () { var samePlace = $(this).siblings(‘iframe.’ + youtubeid).parent(); $(this).siblings(‘iframe.’ + youtubeid).attr(‘src’, function () { return this.src + ‘?autoplay=1&rel=0&iv_load_policy=3&modestbranding=1’; }).remove().clone().appendTo(samePlace).height(415); $(this).delay(500).hide(0); $(this).siblings(‘iframe.’ + youtubeid).delay(500).show(0); }); }); $(‘html’).on(‘mouseenter’, ‘.video-player img’, function () { $(this).stop().animate({opacity: 0.5}, 250); }).on(‘mouseleave’, ‘.video-player img’, function () { $(this).stop().animate({opacity: 1}, 250); }); });

Богата на магия и митология, приключения и опасности, романтика и приятелство и теми, както класически, така и съвременни, „В морските дълбини“, първата книга от „Сага за вода и огън“, е епична приказка, толкова обширна, загадъчна и изкусителна, колкото е и самото море.

Дълбоко в океана, в свят не толкова различен от нашия, живеят морските хора. Тяхното общество се разпростира през морета и води по цялото земно кълбо…

Серафина, русалка от Средиземно море, се събужда в сутринта на годежа си. Най-голямата ѝ тревога би трябвало да е да спечели любовта на красивия принц Мади. Въпреки това Сера е преследвана от странни сънища, предсказващи завръщането на древно зло. Мрачните ѝ предчувствия се потвърждават, когато стрелата на наемен убиец отравя майка ѝ.

Сега Серафина трябва да се впусне в търсене на господаря на убиеца и да предотврати война между морските народи. Водена единствено от призрачните си сънища, Сера търси пет други русалки, разпръснати по шестте морета. Заедно те ще създадат неразрушима сестринска връзка и ще разкрият конспирация, заплашваща съществуването на света им.

Поредица „Сага за вода и огън“ е проект на Disney Publishing Worldwide. По разказ на самата Дженифър Донъли, вдъхновението за историята идва от рокля на дизайнера Александър Макуин, която тя вижда на ретроспективната изложба „Дива красота” в музея Метрополитън.

„Колекцията на Макуин беше изложена в сенчести, прилични на кутии за бижута стаи и минаването през тях беше като разходка в мрачна приказка. В някои от стаите свиреше музика. В други, вееше вятър и виеха вълци. А роклите – роклите, бяха толкова красиви и страховити, че беше болезнено да се гледат. Бяха направени от плат и нишки, но в тях имаше и други неща. Имаше рога и черепи. Тръни, цветя и пера.
И емоции.
Любов, копнеж, желание, съжаление – това, беше втъкано във всеки бод. Можех да ги почувствам.

Минавах през стаите като в мъгла, покрай дрехи, вдъхновени от историята, поп културата, дивите животни. А в последната стая, беше разположена колекция, вдъхновена от морето, която ме изуми.
Имаше дрехи, които изглеждаха изтъкани от вълни или съшити от морски водрасли. Имаше рокля, направена от мидени черупки и друга, изработена от морски охлюви. Чуваше се шум на плискаща се вода, а отгоре – на голям екран – течеше видео на млада жена, потъваща бавно във водата, а роклята ѝ се стелеше на талази около нея.

Коя беше тя? Офелия? Виола? Не знаех. Знаех само, че бях омагьосана от визията на Маккуин за морето – красиво и пленително, но и вероломно и мрачно.
В този миг знаех, че трябва да напиша история за него. “

♦ ♦ ♦

Дженифър Донъли е родена на 16 август 1963 г. Отраснала е в Ню Йорк, в окръзите Люис и Уестчестър, и е посещавала университета Рочестър, където завършва английска литература и европейска история. Става известна с историческия си роман „Северно сияние“, за който получава медал Карнеги през 2003 г. „Революция“, който излиза през 2010 г. също печели няколко награди.
Дженифър живее в Хъдсън Вали в Ню Йорк заедно със съпруга си, дъщеря си и три спасителни кучета.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:312
  • Препоръчано:Аз чета
  • Баркод:9789542713616
  • ISBN:9789542713616
  • Жанрове:Приключенски, Тийнейджърски, Фентъзи
  • Тегло:1 kg