В градината на Миранда – Катажина Кренц


Младата правистка Миранда е изцяло отдадена на работата си в престижна варшавска юридическа кантора. Задъханият й живот, подчинен на кариерното развитие, изведнъж се променя, когато тя открива, че е бременна. Бащата на детето не се интересува от евентуалната си нова роля.

Миранда заминава в командировка в Англия, но й прилошава, тя проваля важна за кантората среща и е незабавно уволнена. И тук може да се каже: за щастие. Защото макар и да е принудена да започне работа като чистачка в един от колежите в Кембридж, въпреки самотата и угнетението, животът й постепенно започва да зависи само от нейните собствени решения…

Написаният с въображението на художник, топлина и изящество роман е история за съзряването, за създаването на свой свят и постепенното откриване на дълбоката женска сила. Мъдра, по своему философска книга за приятелството и личния свят, който намира своята хармония в живописната английска провинция.

Критиците сравняват романа с музиката на Дебюси и с творчеството на Джоан Харис.

Катажина Кренц е едно от приятните нови имена в полската литература. Родена е в Гданск и е завършила университета в този град. Освен писател, поет и преводач, тя е и утвърден художник с изложби в много европейски градове. Понастоящем живее в Португалия.


Автор Катажина Кренц
Издателство Прозорец
ISBN 9789547336353
Година на издаване 2009
Корица Мека корица
Страници 296