Усмивката на кучето – Димана Трънкова

Усмивката на кучето

"Задъхан археологически трилър, който преплита древна и нова история, медии, философия и политика, обречена любов и моралния хаос в България през XXI век. Двама журналисти тръгват по следите на престъпления, които напомнят ритуални убийства. Безразсъдното пътуване отвежда Джон и Мая в пусти села, забравени гробища и луксозни вили, среща ги с иманяри, с добри и лоши ченгета и с хора, които са лишени от бъдеще, защото са прекалено заети да се взират в миналото. Междувременно обръчът от убийства се затяга.

Ритуални убийства? Може би да, може би не. Историци са садистично убити на древни тракийски светилища и некрополи, а убиецът сякаш използва „История”-та на Херодот за наръчник… Нищо не е каквото изглежда.
Двама журналисти тръгват по следите на престъпленията.
Американецът Джон запълва гостуването си при семейството на съпругата си с пиене, пушене и ентусиазирани, но не особено успешни опити да разбере странната балканска страна, наречена България.
Българката Мая познава античната история по-добре, отколкото личи на пръв поглед, и се съгласява да помогне в разследването.
Безразсъдното пътуване отвежда Джон и Мая сред мъртви села и светилища, в забравени гробища и луксозни вили, среща ги с иманяри, с добри и лоши ченгета, и с хора, които са лишени от бъдеще, защото са прекалено заети да гледат в миналото.
Докато обръчът от убийства се затяга около тях, Джон и Мая откриват, че нищо не е по-страшно от сливането на организираната престъпност и държава, заличила границите между добро и зло, между добродетел и падение.

Димана Трънкова е завършила археология, практикува като журналист и автор на статии за пътешествия, политика и история. Съавтор е на документалните книги “На изток от Константинопол/Пътешествия в непозната Турция” (2008), “A Guide to Jewish Bulgaria” (2011), “Пътеводител за османска България” (2011, 2012) и “Турците в България” (2012). Работи като главен редактор на двуезичното списание за пътешествия “Highflights” и на списанието “Go Greece!”.!”. Дългогодишен автор в англоезичното списание “Vagabond, Bulgaria’s English Monthly”. “Усмивката на Кучето” е първият й роман."

Автор: Димана Трънкова Брой страници: 448
Категория: Българска литература; Художествена литература; Криминални романи и трилъри Език: Български
Тегло: 0.460 кг.
Издател: Колибри Баркод: 9786191503605
Дата на издаване: 23.06.2014 ISBN: 9786191503605