Уроците на Веси по български език: Нетърпимите граматични грешки – Весела Кръстева

0
(0)

Уроците на Веси по български език: Нетърпимите граматични грешки

За всички възрасти и степени на образование книгата предлага:
кратка теория
работа с текст
тестови задачи

Д-р Весела Кръстева е известен специалист в областта на българското езикознание и на обучението по български език. Автор е на множество публикации – статии, учебници и учебни помагала.

С книгата си "Нетърпимите граматични грешки" авторката продължава с:
кратка теория по основни граматични проблеми
насоки за създаване и редактиране на текстове
тестови задачи, съобразени с изискванията на МОМН

Образователната поредица "Уроците на Веси по български език" е поредният творчески проект на д-р Весела Кръстева, която заявява своето професионално и новаторско отношение към практическата насоченост на обучението по български език.

Първите три книги от поредицата са:
"Досадните правописни грешки"
"Нетърпимите граматични грешки"
"Мъчителните пунктуационни грешки"

Д-р Весела Кръстева е езиковед и преподавател по български език. Завършва българска филология в СУ "Св. Климент Охридски". От 1995 г. работи като учител по български език и литература. Притежава Първа професионално-квалификационна степен. От 1998 до 2000 година преподава езикова култура в СУ "Св. Климент Охридски", където защитава дисертация за присъждане на научната и образователна степен доктор (2001). От 2009 г. е лектор в УНСС. Носител е на почетното звание "Неофит Рилски", присъдено от МОМН през 2008 г. Автор е на над 30 учебни помагала и учебници за основното, средното и висшето образование.

"Помагалото е предназначено за ученици от всички образователни степени, за техните роднини и близки; за учители и журналисти. Книгата удовлетворява изискванията на всички, които се интересуват от езиковата култура, тъй като дава отговор на актуални въпроси от живата речева практика."
Проф. Кирил Димчев

Автор: Весела Кръстева Категория: 5-ти клас; Учебни помагала; Български език и литература; 6-ти клас; 7-ми клас; 8-ми клас; 9-ти клас; 10-и клас; 11-и клас; 12-и клас; Справочници; Висше образование; Профилирани гимназии; Матури; Кандидат – студенти; Български език и литература
Издател: Маре
Брой страници: 160 Език: Български
Тегло: 0.270 кг. Баркод: 9789549271928
ISBN: 9789549271928

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.