Упражнения и тестови задачи по български език и математика за 2 клас – Ани Новоселска, Димитринка Петрова, Николина Георгиева

Упражнения и тестови задачи по български език и математика за 2 клас

В помагалото са предложени упражнения и тестове по български език и математика за втори клас.

Целта на предвидените задачи е усвояването и затвърждаването на учебния материал, преподаден в клас, а след това – проверка или самопроверка на придобитите знания. Първото се осъществява чрез упражненията, които предхождат всеки тест. Доколко са усвоени знанията, се установява чрез тестовите задачи. Ето защо на всеки разтвор от помагалото упражненията и тестовете са върху един и същ учебен материал. По този начин учениците ще бъдат улеснени при намирането на верния отговор. От полза за тях са и теоретичните знания, чрез които да попълват пропуските в знанията си и да си припомнят изученото, без да търсят други източници за справка.

Предложените упражнения и тестове могат да се използват за самостоятелна работа, за работа в клас или за домашни упражнения. Интересът към работата се осъществява чрез подбраните упражнения и формулировката на задачите.

Учебният материал, графичният дизайн, художественото и полиграфическото оформление на помагалата са съобразени с изискванията на Министерството на образованието, младежта и науката, както и с възрастта на учениците и учебната програма.

Авторите Ани Новоселска, Димитринка Петрова и Николина Георгиева са изявени преподаватели по български език и математика, с дългогодишен опит и авторитет. Помагалата са богато илюстрирани. За по-голямо улеснение на учениците в едно книжно тяло са поместени огледално обърнати две помагала – съответно по математика и български език за всеки клас. До този момент не са издавани подобен тип ученически пособия у нас.

Настоящото издание е одобрено от МОН и е съвместимо с учебната програма за 2013/2014 г.

Автор: Ани Новоселска; Димитринка Петрова; Николина Георгиева Брой страници: 88
Категория: Детска литература ; Образователни книги Език: Български
Тегло: 0.210 кг.
Издател: Ентусиаст Баркод: 9789548657198
Дата на издаване: 2010 г. ISBN: 9789548657198