Удушената кралица (Прокълнатите крале 2) – Друга проза / Enthusiast Морис Дрюон

„Това е истинската игра на тронове.”
Джордж Р. Р. Мартин

Издателство „Ентусиаст” представя следващото заглавие от историческата поредица на Морис Дрюон
Прокълнатите крале”.

Филип Хубави е мъртъв и в огромното му кралство владеят хаосът и безпорядъкът. Проклятието на Великия магистър на тамплиерите сякаш преследва кралете на Франция.

Най-големият син на покойния се възкачва на трона като Луи Х. Лишен от забележителните качества на баща си, той скоро се превръща в марионетка в ръцете на враждуващите сили в управлението. Всъщност Луи Вироглавия се вълнува истински само от едно: съпругата му Маргьорит Бургундска е хвърлена в затвора за изневяра, но той не може да се ожени за друга и да даде наследник на френския престол – докато кралицата е жива. Платен убиец е готов да помогне за осъществяването на кралската мечта, воден от своята алчност, безскрупулност и амбиции.

Мрежата от скандали, убийства и интриги, заплетена около двора на Железния крал, продължава да въвлича в примките си и неговите наследници. Централизираната държавна структура се разпада и феодалите възвръщат старите си привилегии. Краят на династията наближава.

„Драматичен и колоритен като роман на Дюма, но подсилен от историческа точност и политическа проницателност.”
Сънди Таймс

♦ ♦ ♦

Морис Дрюон е роден на 23 април 1918 г. в Париж. Посвещава голяма част от живота си на чистотата и защитата на френския език. Прочува се с поредицата си „Прокълнатите крале“, която включва седем исторически романа. Известен като последовател на Александър Дюма-баща, Морис Дрюон печели наградата „Гонкур” за романа си „Големите семейства“. През 1966 г. става член на Френската академия. В периода 1973 – 1974 заема поста на министър на културата на Франция. Умира през 2009 г. на 90-годишна възраст.

  • Корица:Мека
  • Брой страници:304
  • Баркод:9786191641345
  • ISBN:9786191641345
  • Жанрове:Исторически
  • Тегло:1 kg