Учителката по пиано – Джанис Лий

Учителката по пиано

През 1942 година Уил Трусдейл, англичанин, наскоро пристигнал в Хонконг, шеметно се впуска в страстна връзка с Труди Лианг, красива евроазиатка от висшето общество. Но тяхната любовна история скоро е изложена на опасност от японското нашествие, което ще има ужасни последици и за двамата, както и за членовете на тяхната несигурна общност, които ще се предадат един друг в най-тъмните дни на войната.

Десет години по-късно Клер Пендълтън пристига в Хонконг и богатите Чен я наемат за учителка по пиано на дъщеря си. Наскоро омъжено момиче от английската провинция, Клер е съблазнена от упоителния светски живот в колонията. Скоро се впуска в любовна връзка… само за да открие, че загадъчното поведение на любовника й прикрива едно опустошително минало.
Докато нишките на този завладяващ роман се преплитат и събират, пред очите ни се разкрива пейзаж от невъзможни избори – между любовта и сигурността, между куража и оцеляването, между настоящето и, преди всичко, миналото.

Емоционално наситена, изпълнена с горчивина, „Учителката по пиано” е една от онези книги, които човек поглъща на големи жадни глътки, като спира (неохотно) само когато е абсолютно необходимо.

Автор: Джанис Лий Брой страници: 336
Категория: Художествена литература; Световна литература Език: Български
Тегло: 0.360 кг.
Издател: Бард Баркод: 9546550347
Дата на издаване: 06.07.2009 ISBN: 9546550347