Учи се от живота – Елинор Рузвелт

Учи се от живота

11 ключа за по-пълноценен живот

Една от най-обичаните личности на XX век – първата дама Елинор Рузвелт – остава модел за подражание и пример за добре изживян, стойностен живот. На седемдесет и шест годишна възраст тя пише това просто и достъпно ръководство, за да ни посочи как да живеем по-пълноценно. „Учи се от живота” е въздействаща книга, която поднася солидни, трезви идеи с практическа насоченост и изповядва прочувствени морални ценности. Елинор Рузвелт излага собствената си философия за живота и повежда своите читатели по пътя на състраданието, доверието, зрелостта, гражданския дълг и редица други.
Написана от изключителна личност, добила своите познания в качеството си на дъщеря, съпруга, майка и дипломат, настоящата книга е прозорец към самата Елинор Рузвелт и представлява скъпоценна, неподвластна на времето мъдрост, която има своя отзвук във всяка епоха.
Елинор Рузвелт извършва революционна промяна в ролята на първата дама, докато заема тази длъжност от 1933 до 1945 г. В последвалите години тя работи като делегат на Общото събрание на Обединените нации, където оглавява Комисията по правата на човека, както и Комисията по положението на жените, и има своя принос в изработването на Всеобщата декларация за правата на човека. Автор на няколко книги, тя напуска този свят на 7 ноември 1962 г.

Автор: Елинор Рузвелт Брой страници: 244
Категория: Автобиографии и биографии Език: Български
Тегло: 0.250 кг.
Издател: Жануа 98 Баркод: 9789543760862
Дата на издаване: 2013 г. ISBN: 9789543760862