Учебно помагало за задължителноизбираема подготовка по български език за 8. клас – Весела Михайлова, Милена Васева

Учебно помагало за задължителноизбираема подготовка по български език за 8. клас

Помагалото помага на ученика да усъвършенства своите практически умения, свързани със създаването и възприемането на текстове, защото езикът истински функционира чрез тях.
Помагалото съдържа пет раздела – правописна норма, граматична норма, пунктуационна норма, функционални стилове, практикум: моите текстове – като по този начин стриктно следва изискванията на учебната програма. Отличителен белег на помагалото е, че в него са представени по-особени случаи и детайли, свързани с изучаваната материя.
В първия и втория раздел акцентът е върху изключенията от книжовноезиковите норми. Именно тези изключения най-често са задавани в тестовите проверки. В раздела Функционални стилове са предложени интересни и от съдържателна, и от езикова гледна точка текстове, работата с които би усъвършенствала уменията за анализ на чужди текстове и за създаване на собствени. Разделът Моите текстове е изцяло практически – посветен е на зададените в програмата за 8. клас ученически съчинения: публично изказване, интерпретативно съчинение и есе. Предложени са интересни и полезни авторски текстове както за анализ, така и като модели за следване.

Автор: Весела Михайлова; Милена Васева Категория: 8-ми клас; Учебни помагала; Български език и литература
Издател: Просвета
Дата на издаване: 2010 г. Брой страници: 48
Език: Български Тегло: 0.090 кг.
Баркод: 9789540123776 ISBN: 9789540123776