Учебник по Биология и здравно образование за 8. клас – Задължителна подготовка – Лиляна Банчева, Мария Шишиньова, Петър Йотовски, Светла Евтимова

Учебник по Биология и здравно образование за 8. клас – Задължителна подготовка

Биология и здравно образование за 8. клас е разработена в съответствие с новата учебна програма на МОМН по предмета и е предназначена за задължителна подготовка. Включеното съдържание осигурява възможности за разнообразни дейности на учениците в процеса на обучение, при които се формира отношение към природата и обществото и адекватно поведение в различни житейски ситуации.
Уроците съдържат основни и допълнителни текстове.
Основните текстове включват задължителното учебно съдържание. В тях са откроени знанията и основните понятия, които трябва да усвои всеки ученик.
Допълнителните текстове, оформени в рубриката „+“, не са задължителни. Предлагат любопитна информация, която разнообразява учебното съдържание и обогатява знанията за животните и човека.
Към всеки урок са включени разнообразни по вид и структура въпроси и задачи, които подпомагат и улесняват процеса на обучение и осигуряват възможности за индивидуална и диференцирана форма на работа на учениците.
Тестовите задачи след първия и втория раздел са подходящи за самоподготовка и са съобразени с изискванията за външно оценяване. Графичният дизайн и илюстрациите са професионално и атрактивно представени и подпомагат усвояването на учебното съдържание.
Учебникът съдържа 3 основни раздела, представени в:
51 урока за нови знания
2 обобщителни урока
3 урока за оказване на долекарска помощ
2 теста с 95 тестови задачи за текуща подготовка и контрол
Учебното съдържание е:
систематизирано и алгоритмизирано
с ясно открояване на важните компоненти в урока
представено кратко и точно
добре илюстрирано

Автор: Лиляна Банчева; Мария Шишиньова; Петър Йотовски; Светла Евтимова Категория: 8-ми клас; Учебници; Биология и здравно образование
Издател: Анубис
Дата на издаване: 2009 г. Брой страници: 188
Език: Български Тегло: 0.447 кг.
Баркод: 9789544268237 ISBN: 9789544268237