Учебна тетрадка по история и цивилизация за 5. клас – Вера Мутафчиева, Илия Илиев, Христо Матанов, Цонка Каснакова-Иванова

Учебна тетрадка по история и цивилизация за 5. клас

Уроците включват два вида текстове – основни и допълнителни. Основният текст съдържа всичко необходимо за овладяване на новите знания и умения, предвидени в програмата по "История и цивилизация" за 5. клас. Основните текстове са представени посредством следните рубрики: "Историческо свидетелство" – представя откъси от важни документални текстове. "Речник" – представя новите понятия и задължително обяснява непознатите думи в съответната урочна единица (отнася се за всички нейни структурни елементи). Усвояването на новите знания става по-лесно с помощта на: "Въпроси и задачи" – постоянна рубрика, която помага на учениците по-лесно и трайно да усвоят новите знания и умения, предвидени в съответния тип урок (за нови знания, упражнение или обобщение). Допълнителните текстове са представени посредством рубриката "За любознателните". Тя предлага интересни, малко познати или напълно непознати и понякога изненадващи сведения за живота на българите през изучаваната историческа епоха.
Те не спадат към знанията и уменията, които са задължителни за усвояване, но разнообразяват представите на ученика за изучаваната епоха и спомагат за развитие на способността му да мисли критично, да сравнява и да обобщава своите наблюдения. В учебника по история и цивилизация за 5. клас са използвани стотици цветни илюстрации, графики, факсимилета, схеми и карти, които представляват средства за онагледяване и визуално възприемане на новите знания и умения, предвидени в учебната програма по този предмет за 5. клас на СОУ.
Предвидени са и три специални типа уроци-упражнения: "Как да работим с историческата карта", "Как да работим с линията на времето" и "Как да работим с исторически документи"

Автор: Вера Мутафчиева; Илия Илиев; Христо Матанов; Цонка Каснакова-Иванова Категория: 5-ти клас; Учебни тетрадки; История и цивилизация
Издател: Анубис
Дата на издаване: 2011 г. Брой страници: 56
Език: Български Тегло: 0.120 кг.
Баркод: 9789544267155 ISBN: 9789544267155