Учебна тетрадка по география и икономика за 5. клас – А.Попов, Н. Христова

Учебна тетрадка по география и икономика за 5. клас

Учебната тетрадка по география и икономика на ИК „Анубис“ е предназначена за ученици от 5. клас на средните училища. Тя е разработена в съответствие с новата учебна програма по география и икономика, утвърдена със Заповед № РД09-1857 от 17.12.2015 г.

Предложените в нея задачи и дейности улесняват усвояването, затвърдяването и прилагането на предвидените знания и умения по учебния предмет. Тя обхваща всички теми от учебното съдържание и е подходяща за работа в клас, за самоподготовка и изпълнение на домашна работа.
Структурата на учебната тетрадка отговаря на съвременните изисквания за организиране на учебния материал, като дава възможности за активно включване на всеки ученик в учебния процес, за осъществяване на ефективни междупредметни връзки, за работа с различни източници на географска информация.

Към всяка тема за нови знания е предвидено място за план на урока и за географски понятия. В края на тетрадката са представени уроците за дейност под формата на работни листове. Перфорацията на тези листове позволява да се отделят от книжното тяло и да се приложат в личното портфолио на ученика, както и да се осъществява индивидуален и групов контрол на постиженията. Предвидени са и тестове за входящ, текущ и изходящ контрол.

Комплексният характер на учебната тетрадка осигурява ефективна работа на учителите и успешна подготовка на учениците по география и икономика. С използването й отпада необходимостта от друга работна тетрадка за часовете по предмета.

Автор: А.Попов; Н. Христова Категория: 5-ти клас; Учебни тетрадки; География и икономика
Издател: Анубис
Дата на издаване: 07.09.2017 Брой страници: 64
Език: Български Тегло: 0.170 кг.
Баркод: 9786192150112 ISBN: 9786192150112