Учебна тетрадка 2 по математика за 5. клас – И.Джонджорова, Л.Дилкина , П.Тодорова

Учебна тетрадка 2 по математика за 5. клас

Тетрадката следва представеното учебно съдържание и видовете уроци в учебника Математика за 5. клас на ИК „Анубис“. Структурата ѝ съответства на актуалната последователност на темите в учебната програма, която е в сила от 2016 г. В тетрадката са предложени допълнителни упражнения към уроците от разделите „Десетични дроби“, „Oсновни геометрични фигури“, „Геометрични тела“ и „Годишен преговор“. Те подпомагат учениците да усвоят трайно изучавания материал.

Моделите за правилно изписване и подреждане на решението дават ясна и сигурна насока за усвояване на практически методи за решаване на задачи и улесняват учениците както по време на текущата им подготовка по предмета, така и за успешното им представяне на контролни и класни работи. Използвани са много схеми, таблици и други графични средства, подпомагащи възприемането. Навсякъде, където е възможно, са предложени текстови задачи, които развиват въображението и съобразителността на петокласниците и им показват всекидневната приложимост на математическите знания в различни житейски ситуации.

Тетрадката съдържа две приложения – ключ за верните отговори на всички задачи и кратък справочник за основните теоретични знания по раздели.
Добави мнение

Автор: И.Джонджорова; Л.Дилкина ; П.Тодорова Категория: 5-ти клас; Учебни тетрадки; Математика
Издател: Анубис
Дата на издаване: 08.09.2017 Брой страници: 48
Език: Български Тегло: 0.152 кг.
Баркод: 9786192150150 ISBN: 9786192150150